Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • NIEUW BESTUURSLID NEVENACTIVITEITEN EN JEUGD

  Per 1 februari is Milly de Bruyn ons nieuwe bestuurslid Nevenactiviteiten en Jeugd. In voorgaande jaren was zij betrokken bij de organisatie van de Klassendagen, voorafgaand aan het Monumentenweekeinde. Naast de kinder- en jeugdactiviteiten gaat Milly zich bezighouden met de randprogrammering en nevenactiviteiten zoals het muziekprogramma en de overige activiteiten die binnen het thema passen. .

  Lees meer
 • Persbericht: Open Monumentendagen wederom succesvol

  Op zaterdag 10 en zondag 11 september vonden in Leiden de Open Monumentendagen met het thema Iconen & Symbolen plaats. Maar liefst 39 monumenten openden hun deuren voor de 29ste editie. In totaal zijn er 48.881 bezoeken geteld.

  Lees meer
 • Persbericht: Programmagids Open Monumentendagen Leiden verkrijgbaar

  Op donderdag 1 september jongstleden ontving wethouder Paul Laudy het eerste exem-plaar van de programmagids van de Open Monumentendagen Leiden. De gids – met het thema van dit jaar, Iconen & Symbolen – werd overhandigd in de Marekerk. Genodigden ontvingen eveneens alvast een exemplaar van de programmagids, vanaf komend week-end verkrijgbaar, én kregen een rondleiding door de koepel van de Marekerk. Kerk en koepel zijn tijdens de Open Monumentendagen eveneens geopend.

  Lees meer
 • Meer nieuws

BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI

De Open Monumentendagen 2017 staan in het teken van Boeren, Burgers en buitenlui. Momenteel wordt er gewerkt aan de invulling van het thema. Binnenkort volgt meer informatie. Tot die tijd is de informatie over het jaarthema 2016 op deze website te vinden en vindt u hier alle panden die in het jaar 2016 te bezichtigen waren. 

 

SYMBOLEN EN ICONEN 2016

Open Monumentendagen 2016, in het weekend van 10 en 11 september, stonden in het teken van iconen en symbolen. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

 

 

AANVULLINGEN

LET OP Datum vrijwilligersbijeenkomst gewijzigd!

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving vindt de jaarlijkse Vrijwilligersbijeenkomst plaats op zaterdag 13 mei van 15:00 - 18:00 uur. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de invulling van het jaarthema en de panden. Het is tevens een gezellige gelegenheid waar de OMD vrijwilligers kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Uiteraard afgesloten met een borrel. Meer informatie over het programma volgt.

Nog geen vrijwilliger? Meld je aan via deze website: zie onder vrijwilligers

 

DANK VOOR ALLE INZET!

We hebben mooie en gezellig drukke Open Monumentendagen achter de rug. De Stichting Open Monumentendagen Leiden dankt alle eigenaren die hun monument hebben opgesteld, de meer dan 200 vrijwilligers, alle sponsoren en adverteerders en de Gemeente Leiden. Tot volgend jaar!