Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • Persbericht 2017: Open Monumentendagen Leiden, gezellige drukte in de stad

  Op zaterdag 9 en zondag 10 september vonden de Open Monumentendagen plaats met als thema 'Boeren, burgers en buitenlui'. In Leiden openden 33 monumenten hun deuren. De slechte weersverwachting hield de Leidenaars niet tegen eropuit te gaan. In totaal zijn er bijna 47.000 bezoeken aan deze monumenten geteld. De Pieterskerk en het Stadhuis trokken de meeste bezoekers.

  Lees meer
 • WE KUNNEN NOG VRIJWILLIGERS GEBRUIKEN

  Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we nog wel extra vrijwilligers gebruiken die in een van de 33 opengestelde monumenten rondleidingen willen verzorgen, mensen willen ontvangen en tellen of kinderactiviteiten begeleiden op de Burcht. Dat geldt voor alle dagdelen: zaterdag van 12-17 uur, zondagochtend van 10-13.30 en zondagmiddag van 13 - 17 uur. Vrienden, familie en buren kunnen zich nog aanmelden via het formulier op deze website onder het kopje Vrijwilligers: Neem bij vragen na 28 juli contact op (bij voorkeur per email info@openmonumentendagenleiden.nl ).

  Lees meer
 • NIEUW BESTUURSLID NEVENACTIVITEITEN EN JEUGD

  Per 1 februari is Milly de Bruyn ons nieuwe bestuurslid Nevenactiviteiten en Jeugd. In voorgaande jaren was zij betrokken bij de organisatie van de Klassendagen, voorafgaand aan het Monumentenweekeinde. Naast de kinder- en jeugdactiviteiten gaat Milly zich bezighouden met de randprogrammering en nevenactiviteiten zoals het muziekprogramma en de overige activiteiten die binnen het thema passen. .

  Lees meer
 • Meer nieuws

2018: IN EUROPA