Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • Persbericht: Open Monumentendagen wederom succesvol

  Op zaterdag 10 en zondag 11 september vonden in Leiden de Open Monumentendagen met het thema Iconen & Symbolen plaats. Maar liefst 39 monumenten openden hun deuren voor de 29ste editie. In totaal zijn er 48.881 bezoeken geteld.

  Lees meer
 • Persbericht: Programmagids Open Monumentendagen Leiden verkrijgbaar

  Op donderdag 1 september jongstleden ontving wethouder Paul Laudy het eerste exem-plaar van de programmagids van de Open Monumentendagen Leiden. De gids – met het thema van dit jaar, Iconen & Symbolen – werd overhandigd in de Marekerk. Genodigden ontvingen eveneens alvast een exemplaar van de programmagids, vanaf komend week-end verkrijgbaar, én kregen een rondleiding door de koepel van de Marekerk. Kerk en koepel zijn tijdens de Open Monumentendagen eveneens geopend.

  Lees meer
 • Persbericht nieuwe voorzitter

  Sinds 1 januari 2016 is Alexander Geertsema de nieuwe voorzitter van de Stichting Open Monumentendagen Leiden. Hij volgt Koen Brakenhoff op die de aflopen drie jaar voorzitter van de stichting was.

  Lees meer
 • Meer nieuws

ICONEN EN SYMBOLEN

Open Monumentendagen 2016, in het weekend van 10 en 11 september, stonden in het teken van iconen en symbolen. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

 

 

LAATSTE NIEUWS / AANVULLINGEN

We hebben mooie en gezellig drukke Open Monumentendagen achter de rug. De Stichting Open Monumentendagen Leiden dankt alle eigenaren die hun monument hebben opgesteld, de meer dan 200 vrijwilligers, alle sponsoren en adverteerders en de Gemeente Leiden. Tot volgend jaar!