Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • WE KUNNEN NOG VRIJWILLIGERS GEBRUIKEN

  Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we nog wel extra vrijwilligers gebruiken die in een van de 33 opengestelde monumenten rondleidingen willen verzorgen, mensen willen ontvangen en tellen of kinderactiviteiten begeleiden op de Burcht. Dat geldt voor alle dagdelen: zaterdag van 12-17 uur, zondagochtend van 10-13.30 en zondagmiddag van 13 - 17 uur. Vrienden, familie en buren kunnen zich nog aanmelden via het formulier op deze website onder het kopje Vrijwilligers: Neem bij vragen na 28 juli contact op (bij voorkeur per email info@openmonumentendagenleiden.nl ).

  Lees meer
 • NIEUW BESTUURSLID NEVENACTIVITEITEN EN JEUGD

  Per 1 februari is Milly de Bruyn ons nieuwe bestuurslid Nevenactiviteiten en Jeugd. In voorgaande jaren was zij betrokken bij de organisatie van de Klassendagen, voorafgaand aan het Monumentenweekeinde. Naast de kinder- en jeugdactiviteiten gaat Milly zich bezighouden met de randprogrammering en nevenactiviteiten zoals het muziekprogramma en de overige activiteiten die binnen het thema passen. .

  Lees meer
 • Persbericht: Open Monumentendagen wederom succesvol

  Op zaterdag 10 en zondag 11 september vonden in Leiden de Open Monumentendagen met het thema Iconen & Symbolen plaats. Maar liefst 39 monumenten openden hun deuren voor de 29ste editie. In totaal zijn er 48.881 bezoeken geteld.

  Lees meer
 • Meer nieuws

2017 BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI

De Open Monumentendagen 2017 staan in het teken van Boeren, Burgers en buitenlui. Momenteel wordt er gewerkt aan de invulling van het thema. Binnenkort volgt meer informatie. Tot die tijd is de informatie over het jaarthema 2016 op deze website te vinden en vindt u hier alle panden die in het jaar 2016 te bezichtigen waren. 

 

SYMBOLEN EN ICONEN 2016

Open Monumentendagen 2016, in het weekend van 10 en 11 september, stonden in het teken van iconen en symbolen. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliƫfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

 

 

SFEERVOLLE BIJEENKOMST IN DE POLDER

Zaterdag 13 mei jl. vond de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst plaats in boerderij Ora en Labora aan de Vlietweg 44. Tijdens deze bijeenkomst werd de invulling van het jaarthema en de panden gepresenteerd in de zgn. Pandenparade. Verder gaven bouwhistoricus Reinoud Boter en architect Marcel van Dijk toelichting bij hun onderzoek en bouwplannen voor de verbouwing van de deels nog uit de  17e eeuw stammende monumentale boerderij.
Het was een gezellige middag, afgesloten met een borrel. Binnenkort kan men zich weer aanmelden voor het aantal dagdelen dat je als vrijwilliger ingezet wilt worden tijdens de komende Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Nog geen vrijwilliger? Meld je aan via deze website: zie onder vrijwilligers

DANK VOOR ALLE INZET!

We hebben mooie en gezellig drukke Open Monumentendagen 2016 achter de rug. De Stichting Open Monumentendagen Leiden dankt alle eigenaren die hun monument hebben opgesteld, de meer dan 200 vrijwilligers, alle sponsoren en adverteerders en de Gemeente Leiden. Tot volgend jaar!