Open Monumentendagen Leiden

Persbericht: Wethouder Paul Laudy neemt eerste exemplaar programmaboekje in ontvangst

Boeren, burgers en buitenlui
Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Dat betekent dat er dit keer ook een aantal monumenten wat verder uit het stadscentrum open zijn voor het publiek. Zoals de boerderij Ora et Labora aan de Vlietweg. De bewoners hebben de boerderij met veel liefde voor de oude details verbouwd en een deel bestemd als Bed & Breakfast. Huize Rhijnhof, een buitenverblijf, opent de deuren en ook de Morspoort die al eeuwenlang toegang biedt tot de stad ontbreekt niet. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en pandeigenaren is het mogelijk op zaterdag 9 en zondag 10 september in totaal 33 bijzondere monumenten te bezoeken.

Fietskaart
In nauwe samenwerking met de omliggende gemeenten Leiderdorp, Zoeterwoude, Oegstgeest, Warmond en Kaag en Braassem is speciaal voor dit jaar een fietskaart gemaakt waarmee prachtige fietsroutes langs opengestelde monumenten kunnen worden uitgestippeld.

Koren en kinderactiviteiten
De Open Monumentendagen bieden meer dan alleen het bezichtigen van zelden opengestelde panden. In de monumenten treedt een keur aan Leidse koren op. Ook zijn er kleine tentoonstellingen en kunnen de kinderen zich vermaken met de speurtocht in de KidsGids of met de activiteiten op de Burcht.

Programma
Alle informatie over de opengestelde monumenten en het volledige programma staan in het programmaboekje. Het boekje is vanaf begin september op diverse locaties in Leiden en de regio gratis af te halen. Daarnaast staat alle info op www.openmonumentendagenleiden.nl, daar is het boekje ook te downloaden. De Kidsgids wordt in september verspreid via Leidse basisscholen en is tijdens de Open Monumentendagen verkrijgbaar bij de centrale informatiebalie op het Stadshuis.

Open Monumentendagen Leiden is ook te volgen op Twitter via @OMDLeiden en Face- book.com/OMDLeiden.

Nieuwsoverzicht