Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • Leiden een zonovergoten plek van plezier en vertier

  Ruim 22.000 mensen bezochten de 36 monumenten die het afgelopen weekend hun deuren openden tijdens de Open Monumentendagen in Leiden. Bij elkaar waren er 55.887 bezoeken aan de monumenten. Druk bezocht werd het Stadhuis. Daar werden 5000 bezoekers verwelkomd, waarvan een groot aantal werd rondgeleid door raadsleden. Ook bij de tuinkamer aan de Herensteeg en bij sociëteit Minerva was het gezellig druk.

  Lees meer
 • Programma 2019 gepresenteerd

  Op 5 september werd in de Engelbertha Hoeve het programma van de Open Monumentendagen Leiden (14 en 15 september) gepresenteerd. Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur nam de eerste exemplaren van het programmaboekje, de Engelse gids en de KidsGids in ontvangst. Zij vond het programmaboekje prachtig en dankte iedereen die daar aan bijgedragen heeft.

  Lees meer
 • 14 en 15 sept 2019: PLEKKEN VAN PLEZIER

  Lees meer
 • Meer nieuws

2020: Leermo(nu)ment

OPEN MONUMENTENDAGEN 2020:

De 34e editie van de Open Monumentendagen vindt plaats in het weekeinde van 12 en 13 september. Stichting Open Monumentendagen Leiden is momenteel druk bezig met het samenstellen van een aantrekkelijk programma rond het landelijke thema: Leermo(nu)ment. Zodra het programma en de deelnemende monumenten bekend is, krijgt dit een plaatsje op deze website.

 

PLEKKEN VAN PLEZIER: 2019

In het weekend van 14 en 15 september was het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 was Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. We onderscheiden binnen die monumenten vijf categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie. De amusementswaarde van monumenten stond dit jaar centraal.

Bron: www.openmonumentendag.nl

 

 

Info /


De doelstelling van de Stichting Open Monumentendagen Leiden is het bevorderen van de belangstelling voor monumenten en hun historische en culturele context in de ruimste zin des woords.
 

Op deze site verschijnt regelmatig nieuwe informatie over de Open Monumentendagen Leiden. Houd de site in de gaten of volg ons op Facebook en Twitter (@OMDLeiden).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.