Open Monumentendagen Leiden

Open Monumentendagen Leiden

De Open Monumentendagen Leiden 2022 stonden in het teken van Duurzaam duurt het langst. Hoe duurzaam waren monumenten vroeger, hoe duurzaam zijn ze nu? Op deze website kunt u de deelnemende monumenten nog bekijken.

Klassendag
Comité Open Monumentendagen Leiden organiseert in september en in juni de Klassendagen. Je kunt dan met je klas een bezoek brengen aan een monument. Vraag je juf of meester om jouw klas op te geven! 
Informatie en aanmelden via Verwonder om de Hoek - Klassendag: Verken een monument

Nieuws

 • Open Monumentendagen Leiden als vanouds goed bezocht

  De Open Monumentendagen Leiden zijn na de coronapandemie weer helemaal terug van weggeweest. Naar schatting 19 duizend bezoekers kwamen een kijkje nemen in de 34 voor publiek opengestelde monumenten. Bij elkaar werden ruim 47 duizend bezoeken gebracht aan monumentale panden. Het uitgebreide programma had voor elk wat wils. Naast rondleidingen in monumenten was er ook een fiets- en wandelroute, activiteiten voor kinderen en een rondleiding in gebarentaal voor doven en slechthorenden. ‘We zijn ontzettend blij en trots dat we dit evenement weer met elkaar hebben kunnen organiseren. Voor pandeigenaren, sponsoren en vrijwilligers een kroon op het werk dat we weer zoveel bezoekers hebben mogen ontvangen’, aldus voorzitter OMD Alexander Geertsema.

  Lees meer
 • Rapenburg 49 compleet volgeboekt!

  Lees meer
 • Programmaboekjes en kidsgidsen verkrijgbaar in de stad

  Met man en macht is er gewerkt aan de laatste puntjes op de ì'. Het programmaboekje en de Kidsgids en Engelse flyer zijn vanaf begin deze week verkrijgbaar bij het Stadhuis Leiden, Level, VVV/Leiden en Partners, de filialen van BplusC bibliotheek en cultuur en de boekwinkels in de Breestraat. Ook bij de receptie van Erfgoed Leiden kunt u een boekje afhalen.

  Lees meer
 • Meer nieuws

Stichting Open Monumentendagen Leiden

De VriendenLoterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Open Monumentendagen Leiden en landelijk bureau Open Monumentendag in samenwerking met de VriendenLoterij. Met dit evenement willen wij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek.

De doelstelling van de Stichting Open Monumentendagen Leiden is het bevorderen van de belangstelling voor monumenten en hun historische en culturele context in de ruimste zin des woords. Daartoe organiseert de stichting ieder jaar in het 2e weekend van september de Open Monumentendagen. In het weekend van 9 en 10 september kunnen bezoekers weer ruim 30 monumenten in Leiden bezoeken. 

Vragen en overige informatie /
Heb je een vraag over je bezoek aan de Open Monumentendagen? Bekijk de website: www.openmonumentendagenleiden.nl.  Of stuur een mail naar: info@omdleiden.nl  We helpen je graag.

Actuele informatie tijdens de Open Monumentendagen via twitter: @OMDleiden of Facebook: Open Monumentendagen Leiden.