Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • Leiden een zonovergoten plek van plezier en vertier

  Ruim 22.000 mensen bezochten de 36 monumenten die het afgelopen weekend hun deuren openden tijdens de Open Monumentendagen in Leiden. Bij elkaar waren er 55.887 bezoeken aan de monumenten. Druk bezocht werd het Stadhuis. Daar werden 5000 bezoekers verwelkomd, waarvan een groot aantal werd rondgeleid door raadsleden. Ook bij de tuinkamer aan de Herensteeg en bij sociëteit Minerva was het gezellig druk.

  Lees meer
 • Programma 2019 gepresenteerd

  Op 5 september werd in de Engelbertha Hoeve het programma van de Open Monumentendagen Leiden (14 en 15 september) gepresenteerd. Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur nam de eerste exemplaren van het programmaboekje, de Engelse gids en de KidsGids in ontvangst. Zij vond het programmaboekje prachtig en dankte iedereen die daar aan bijgedragen heeft.

  Lees meer
 • 14 en 15 sept 2019: PLEKKEN VAN PLEZIER

  Lees meer
 • Meer nieuws

Plekken van plezier

In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. We onderscheiden binnen die monumenten vijf categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Bron: www.openmonumentendag.nl

 

 

Info /

Op deze site verschijnt regelmatig nieuwe informatie over de Open Monumentendagen Leiden. Houd de site in de gaten of volg ons op Facebook en Twitter (@OMDLeiden).

RAMSES SHAFFY'S LEIDSE JAREN /

Lezing in het kader van Open Monumentendagen, georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Leiden

Vrijdag 13 september 2019, 20:00 uur
Locatie Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28

In een gloedvolle compositie van verhalen, beelden en muziek brengen Peter van der Geer en singer-songwriter Damiaan van Noort de Leidse jaren van Ramses Shaffy tot leven. Peter van der Geer ging op zoek naar de verhalen achter Shaffy's uitspraken 'hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven' en 'in mijn hart ben ik ook altijd Leids gebleven'. 

Wie waren precies die Leidse pleegouders die een ommekeer brachten in zijn leven na een dramatische start in Frankrijk? Wat is het verhaal achter de zeker tien liederen uit zijn repertoire die teruggaan tot zijn Leidse periode? De lezing is markeert de opening van het Open Monumentenweekend in Leiden, waar Shaffy sinds juni een monument heeft in het Terweepark achter Leiden Centraal.

MUSICA FRESCA IN HUIZE RHIJNHOF /
Het heeft onze gids helaas niet meer gehaald: Musica Fresca - vier gevorderde amateurzangers - zal zondagmiddag vanaf 13.00 uur optreden in Huize Rhijnhof. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.