Open Monumentendagen Leiden

Tips voor bezoekers

TIPS VOOR BEZOEKERS

In dit boekje vindt u alle informatie over de Open Monumentendagen Leiden, Voorschoten en Warmond.

Plattegrond
Hier staat een overzicht van alle opengestelde monumenten in Leiden, gevolgd door een overzicht van alle activiteiten, inclusief het muziekprogramma, in en rondom de monumenten. Achterin het boekje vindt u een plattegrond waarop de monumenten en activiteiten aangegeven staan. 

Routes /
Om het makkelijk te maken staan de monumenten die bij elkaar in de buurt zijn, ook in dit boekje zoveel mogelijk bij elkaar. De fietsroute leidt langs een groot deel van de monumenten. Houdt u meer van wandelen? Dit jaar sluit de wandelroute aan bij het thema: wandel langs cafés, sociëteiten en andere plekken van plezier! 

Openingstijden /
Bij elk monument staat op welke dagen en welke tijden het open is. In principe zijn de openingstijden als volgt:
Leiden za 12-17 u zo 10-17 u Informatiepunt in het Stadhuis za en zo 10-17 u Leiderdorp alleen za 12-17 u 

Oegstgeest za en zo 12-17 u
Voorschoten alleen za 10-17 u (tenzij anders vermeld in het programma)
Let u op afwijkende openingstijden bij individuele monumenten. Deze zijn vermeld bij de beschrijving van de monumenten en aangegeven met dit symbooltje: B

Bezoek monumenten /
Niet alle monumenten zijn berekend op grote aantallen bezoekers. Het is daarom mogelijk dat u af en toe in een wachtrij staat. De organisatie vraagt daarvoor uw begrip en medewerking. Het bezoek aan elk van de opengestelde monumenten is geheel voor eigen risico. Gelieve de instructies van de medewerkers van de Open Monumentendagen ter plaatse op te volgen. 

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers /
Tot onze grote spijt zijn lang niet alle panden toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Let op de symbooltjes in het overzicht of neem bij twijfel contact op met de organisatie (informatiepunt Stadhuis, pand 1). De rolstoelingang bevindt zich aan het Stadhuisplein. 

Informatiepunt Leidse Open Monumentendagen /
Het centrale informatiepunt tijdens de Open Monumentendagen vindt u in het Leidse Stadhuis, Breestraat 94 (pand 1). U komt bij het informatiepunt via de bordestrap aan de Breestraat. 

Kidsgids en Engelstalig programma Leiden /
De Kidsgids en het Engelstalig programma (Leiden) zijn tijdens de Open Monumentendagen verkrijgbaar bij het informatiepunt in het Stadhuis (zie hierboven). De KidsGids is ook verkrijgbaar bij de kinderactiviteiten in de Hortus botanicus (pand 26) en bij de Stadsgehoorzaal (pand 4).

Parkeren Leiden /
Als u met de auto naar Leiden komt, kunt u gebruik maken van verschillende parkeerterreinen. Raadpleeg hierover www.leiden.nl/parkeren of parkeerterrein Haagweg: 071-5120071 / www. stadsparkeerplan.nl .

Openbaar vervoer /
Actuele informatie via www.9292ov.nl of 0900-9292 (€ 0,90 p.min, max €18).

Informatie /
Leiden: www.openmonumentendagenleiden.nl / info@openmonumentendagenleiden.nl
Leiderdorp: www.leiderdorpsmuseum.nl
Oegstgeest: www.osger.nl
Voorschoten: www.oglv.nl

Actuele informatie tijdens de Open Monumentendagen via Twitter: @OMDLeiden of Facebook: Open Monumentendagen Leiden.