Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • Open Monumentendagen dit jaar digitaal

  In verband met de maatregelen rondom de coronapandemie worden er dit jaar in Leiden geen monumenten opengesteld tijdens de Open Monumentendagen. Het landelijke evenement vindt dit jaar plaats in het weekend van 12 en 13 september en heeft als thema ‘Leermonument’. Na overleg met eigenaren van monumenten, vrijwilligers, en de gemeente is het plaatselijke organisatiecomité tot de conclusie gekomen dat het bezoekers niet kan garanderen dat een veilig bezoek aan een monument mogelijk is. De organisatie denkt na over digitale alternatieven.

  Lees meer
 • Leiden een zonovergoten plek van plezier en vertier

  Ruim 22.000 mensen bezochten de 36 monumenten die het afgelopen weekend hun deuren openden tijdens de Open Monumentendagen in Leiden. Bij elkaar waren er 55.887 bezoeken aan de monumenten. Druk bezocht werd het Stadhuis. Daar werden 5000 bezoekers verwelkomd, waarvan een groot aantal werd rondgeleid door raadsleden. Ook bij de tuinkamer aan de Herensteeg en bij sociëteit Minerva was het gezellig druk.

  Lees meer
 • Programma 2019 gepresenteerd

  Op 5 september werd in de Engelbertha Hoeve het programma van de Open Monumentendagen Leiden (14 en 15 september) gepresenteerd. Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur nam de eerste exemplaren van het programmaboekje, de Engelse gids en de KidsGids in ontvangst. Zij vond het programmaboekje prachtig en dankte iedereen die daar aan bijgedragen heeft.

  Lees meer
 • Meer nieuws

2020: Leermonument

OPEN MONUMENTENDAGEN 2020

De 34e editie van de Open Monumentendagen vindt plaats in het weekend van 12 en 13 september. Dit jaar zijn de dagen anders dan andere jaren. Vanwege de maatregelen rondom de coronapandemie heeft de Stichting Open Monumentendagen Leiden besloten geen monumenten open te stellen (zie ook het nieuwsbericht hiernaast). Op dit moment onderzoeken we of we een digitaal alternatief kunnen bieden rondom het landelijke thema Leermonument

 

 

Info /

De doelstelling van de Stichting Open Monumentendagen Leiden is het bevorderen van de belangstelling voor monumenten en hun historische en culturele context in de ruimste zin des woords.

 

Op deze site verschijnt regelmatig nieuwe informatie over de Open Monumentendagen Leiden. Houd de site in de gaten of volg ons op Facebook en Twitter (@OMDLeiden).

Bekijk in dit filmpje alle mooie plekken in Leiden in vogelvlucht. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.