Open Monumentendagen Leiden

Nieuws

 • 14 en 15 sept 2019: PLEKKEN VAN PLEZIER

  Lees meer
 • Recordaantal bezoekers Open Monumentendagen Leiden

  Ruim 22.000 mensen bezochten de monumenten die het afgelopen weekend hun deuren openden tijdens de Open Monumentendagen Leiden. Bij elkaar werden de 32 monumenten meer dan 56.000 keer bezocht. Met name de Hortus botanicus kon rekenen op veel bezoekers: ruim 6100 geïnteresseerden grepen de kans om de oudste Nederlandse botanische tuin te bezoeken. Ook het Gemeenlandshuis van Rijnland en de Waalse kerk konden rekenen op veel bezoekers. Ruim 200 enthousiaste vrijwilligers en pandeigenaren maakten de monumentendagen mogelijk. Het uitgebreide programma en de bijzondere monumenten zorgden voor wederom een succesvolle Leidse editie van dit landelijke evenement. Voorzitter Alexander Geertsema: “Met trots kijken wij terug op een geweldig weekend! Veel dank aan al onze vrijwilligers en de eigenaren die de deuren van hun monument hebben opengezet voor het publiek.”

  Lees meer
 • Programma 2018 gepresenteerd

  Op donderdag 30 augustus is het eerste exemplaar van het programmaboekje van de Open Monumentendagen Leiden uitgereikt aan wethouders Fleur Spijker en Yvonne van Delft. De overhandiging vond plaats in het Rijksmuseum van Oudheden. Genodigden kregen alvast een voorproefje van het rijke programma op 8 en 9 september. Vanaf vandaag is het boekje ook af te halen bij diverse boekhandels en op het Stadhuis.

  Lees meer
 • Meer nieuws

Plekken van plezier

In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. We onderscheiden binnen die monumenten vijf categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Bron: www.openmonumentendag.nl

 

 

Info 

Op deze site verschijnt regelmatig nieuwe informatie over de Open Monumentendagen Leiden. Houd de site in de gaten of volg ons op Facebook en Twitter (@OMDLeiden).