Open Monumentendagen Leiden

35.

Morsweg 118 (gesloopt)

De school voor bijzonder lager onderwijs, ontworpen door W. Fontein, opende op 1 maart 1932 de deuren. Al voordat het gebouw goed en wel af was, betrokken leraren en leerlingen de school, struikelend over beton en planken.

Na enkele jaren werd op het terrein een bijgebouw met twee lokalen geplaatst. Nog was dit niet genoeg: in de jaren 50 werd tevens les gegeven in de school aan Noordeinde 40 en in enige lokalen in het inmiddels gesloopte Militair Hospitaal aan de Morsweg. Men stond voor de keuze: nieuwbouw elders of een grote verbouwing.

Omdat de school centraal gelegen was in de kinderrijke Morswijk werd besloten tot het laatste. Na een verbouwing en uitbreiding door Architect Gathier kon het nieuwe schoolgebouw in 1956 geopend worden. In de jaren 80 kreeg de, inmiddels tot Beatrix gedoopte school, te maken met teruglopende leerlingenaantallen. De school verhuisde en na een periode van leegstand werd tot sloop besloten. Op deze plek staan nu woningen. Klik hier voor OMD Leiden digitaal

Terug naar overzicht