Open Monumentendagen Leiden

Eerste exemplaar programmagids uitgereikt aan wethouder Paul Laudy

De ruim 80 aanwezigen kregen daarnaast de mogelijkheid om het Nieuw Leids Laken te bekijken. Ook ontvingen zij alvast een exemplaar van de programmagids, die vanaf komend weekend verkrijgbaar is.

Aalmarktpanden
Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt in Leiden de Open Monumentendagen plaats, met als thema Kunst & Ambacht. Tijdens deze 28ste editie openen 36 panden hun deuren om bezoekers een blik achter de schermen te gunnen. Naast een aantal bekende monumenten zitten de Open Monumentendagen ook dit jaar weer vol verrassingen. Zo zijn de Aalmarktpanden eenmalig voor het publiek opengesteld. De bezoeker krijgt een kijkje in de stedenbouwkundige structuur van het karakteristieke blok.

Randprogrammering
De Open Monumentendagen bieden meer dan alleen het bezichtigen van zelden opengestelde panden. Een uitgebreide randprogrammering met kinderactiviteiten, lezingen, demonstraties van ambachten en tentoonstellingen bieden verdieping aan het thema Kunst & Ambacht. Ook de succesvolle samenwerking met de Leidse amateurkoren wordt voortgezet waardoor het hele weekend muziek in monumenten klinkt.

Programma- en Kidsgids
Meer informatie over de opengestelde monumenten, het volledige programma en de achtergronden staan op www.openmonumentendagenleiden.nl en in de programmagids. De gids is vanaf het eerste weekend september op diverse locaties in Leiden en de regio gratis beschikbaar. De Kidsgids wordt in september verspreid via Leidse basisscholen en is tijdens de Open Monumentendagen verkrijgbaar bij de centrale informatiebalie op het Stadshuis.


 

Nieuwsoverzicht