Open Monumentendagen Leiden

Persbericht: Programmagids Open Monumentendagen Leiden verkrijgbaar

Bijna 40 deelnemende panden

De Open Monumentendagen Leiden vinden dit jaar op zaterdag 10 en zondag 11 september plaats. Tijdens deze 29ste editie openen 39 panden hun deuren om bezoekers een blik achter de schermen te gunnen. Naast een aantal bekende monumenten zitten de Open Monumentendagen ook dit jaar weer vol verrassingen. Ontdek bijvoorbeeld de geheimen van muurtoren Oostenrijk en bezoek de geloofshuizen met hun prachtige symboliek.

Randprogrammering

De Open Monumentendagen bieden meer dan alleen het bezichtigen van zelden opengestelde panden. Naast lezingen, demonstraties en tentoonstellingen is er net als elk jaar een programma speciaal voor kinderen. Zo ontwerp je dit jaar bij de Burcht je eigen wapenschild en kleur je mee aan de Burchtbouwplaat. Ook de succesvolle samenwerking met de Leidse amateurkoren wordt voortgezet waardoor het hele weekend muziek in monumenten klinkt.

Programma- en Kidsgids

Meer informatie over de opengestelde monumenten, het volledige programma en de achtergronden staan op www.openmonumentendagenleiden.nl en in de programmagids. De gids is vanaf het eerste weekend september op diverse locaties in Leiden en de regio gratis beschikbaar en is te downloaden via de website. De Kidsgids wordt in september verspreid via Leidse basisscholen en is tijdens de Open Monumentendagen verkrijgbaar bij de centrale informatiebalie op het Stadshuis en op de Burcht.

Open Monumentendagen Leiden is ook te volgen op Twitter via @OMDLeiden en Facebook.com/OMDLeiden. 

Nieuwsoverzicht