Open Monumentendagen Leiden

Stichting Open Monumentendagen Leiden zoekt versterking

Help mee met de organisatie van dit evenement!
Heb je interesse in erfgoed en monumenten? Organisatorische kwaliteiten, een frisse kijk en voldoende tijd en energie? Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een evenement dat in twee dagen tijd ruim 19.000 bezoekers verwelkomt? En vind je het leuk om de schouders te zetten onder al hetgeen nodig is om dit tot een succes te maken? Reageer dan op één van de twee vacatures in het bestuur of meld je aan als vrijwilliger.

Bestuursfunctie
Het bestuur zoekt een penningmeester en iemand die de werving van sponsoren en adverteerders op zich neemt. Wij hebben een onderlinge rolverdeling met verantwoordelijkheden en taken, maar voelen ons gezamenlijk verantwoordelijk voor de gehele organisatie en vinden goede samenwerking belangrijk. We komen maandelijks bijeen. Het zwaartepunt in voorbereidende activiteiten valt in het voorjaar. In het weekend van september draai je natuurlijk samen met al onze andere vrijwilligers mee in de uitvoering van het evenement. Een bestuursfunctie is onbezoldigd en vraagt een redelijke tijdsinvestering.  

Meer informatie over deze vacatures: klik hier

Wordt vrijwilliger
Als vrijwilliger ben je in principe tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag en/of zondag actief in een van de monumenten. Je ontvangt de bezoekers, je zorgt ervoor dat alles ordelijk verloopt en als je dat leuk vindt kun je rondleidingen verzorgen en vragen beantwoorden. Daarnaast organiseren we tijdens het weekend allerlei andere activiteiten, bijvoorbeeld voor de jeugd, waarbij we hulp kunnen gebruiken. En misschien heb jij zelf wel ideeën of kwaliteiten die wij in de aanloop naar het evenement goed kunnen gebruiken. Vanuit de organisatie krijg je alle informatie om je rol goed in te vullen. En via vrijwilligersbijeenkomsten leer je ook de andere vrijwilligers kennen. 

Meld je aan
Aanmelden als vrijwilliger kan het hele jaar door een mail te sturen naar info@omdleiden.nl. Indien je interesse hebt voor een bestuursfunctie kun je contact opnemen met Alexander Geertsema, voorzitter OMD Leiden via a.geertsema@omdleiden.nl .

Nieuwsoverzicht