Open Monumentendagen Leiden

ZONNIG MONUMENTEN WEEKEND

Tijdens het zonnige weekend ontvingen de ruim 35 monumentale panden samen 14.000 bezoekers die in totaal bijna 43.000 bezoeken aflegden. Net als vorig jaar bleek de Hortus Botanicus het drukstbezocht met ruim 4.500 bezoekers. Voor de Leidenaren bleek de voormalige dansschool van Alphenaar favoriet: ruim 2.500 bezoekers namen nog even een kijkje in het pand Steenschuur 15 waar hun eerste danspassen lagen. Velen stonden in de rij om het pas gerestaureerde privĂ© bewoonde Huize Rhijnhof te bewonderen.

In het thema OP REIS konden bezoekers de monumenten bezoeken per boot, handveer of koets. Er werd veelvuldig gebruik gemaakt van de 9 vaarroutes zowel in als vanuit Leiden naar de omliggende gemeenten. De schepen in historische haven konden rekenen op grote belangstelling.

De nevenactiviteiten zoals de 35 inloopconcerten waar meer dan 450 koorzangers zongen, extra lezingen en vrolijke kinderactiviteiten op de Burcht konden rekenen op grote publieke belangstelling. De bijzondere monumenten gecombineerd met het uitgebreide programma maakten de 27ste editie van Open Monumentendagen Leiden tot een zeer geslaagd weekend. In totaal waren meer dan 200 vrijwilligers van de Stichting Open Monumentendagen Leiden actief.

Nieuwsoverzicht