Open Monumentendagen Leiden

Tips voor bezoekers

TIPS VOOR BEZOEKERS

In dit boekje vindt u alle informatie over de Open Monumentendagen Leiden, Voorschoten en Warmond.

Plattegrond
Naast een kaart en een overzicht van de opengestelde monumenten, treft u ook een overzicht aan van het gehele programma inclusief alle nevenactiviteiten en het programma Muziek in monumenten. 

Routes /
De monumenten zijn gegroepeerd in thema’s rond het jaarthema In Europa, maar kunnen uiteraard in elke willekeurige volgorde bezocht worden. Een fietsroute leidt langs de opengestelde monumenten in Leiden. 

Openingstijden /
De openingstijden vindt u in het overzicht van monumenten. In principe zijn ze als volgt: Leiden za 12-17 u zo 10-17 u Infopunt in het Stadhuis za en zo 10-17 u Voorschoten alleen zaterdag 10-17 u tenzij anders, zie programma p.80 Warmond voor tijden zie programma p.84 

Let u op afwijkende openingstijden bij individuele monumenten. Deze zijn vermeld bij de beschrijving van de monumenten en aangegeven met dit symbooltje: B.

Bezoek monumenten /
Niet alle panden zijn berekend op grote aantallen bezoekers. Het is daarom goed mogelijk dat u bij bepaalde panden korte of langere tijd moet wachten. De organisatie vraagt daarvoor uw begrip en medewerking. Het bezoek aan elk van de opengestelde monumenten is geheel voor eigen risico. Gelieve de instructies van de medewerkers van de Open Monumentendagen ter plaatse op te volgen. 

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers /
Tot onze grote spijt zijn lang niet alle panden (gedeeltelijk) toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Let hierbij op de symbooltjes of neem bij twijfel contact op met de organisatie (informatiepunt in het Stadhuis, pand 1).  Rolstoeltoegang via ingang Stadhuisplein.

Informatiepunt Leidse Open Monumentendagen /
Het centrale informatiepunt tijdens de Open Monumentendagen vindt u in het Leidse Stadhuis, Breestraat 94-96 (pand 1), ingang via de bordestrap aan de Breestraat. 

Kidsgids en Engelstalig programma Leiden /
De Kidsgids en het Engelstalig programma (Leiden) zijn tijdens de Open Monumentendagen verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in het Leidse Stadhuis, Breestraat 94-96 (pand 1). De KidsGids is ook verkrijgbaar bij de kinderactiviteiten op het plein bij het Gravensteen, hoek Houtstraat. 

Parkeren Leiden /
Als u met de auto naar Leiden komt, kunt u gebruik maken van verschillende parkeerterreinen. Raadpleeg hierover www.leiden.nl/parkeren of parkeerterrein Haagweg: 071 512 00 71 / www. stadsparkeerplan.nl .

Openbaar vervoer /
Actuele informatie via www.9292ov.nl of 0900-9292 (€ 0,90 p.min).

Informatie /
Voor Leiden: www.openmonumentendagenleiden.nl / info@openmonumentendagenleiden.nl / Voorschoten: www.oglv.nl / Warmond: www.warmondaandekaag.nl
Actuele informatie tijdens de Open Monumentendagen via twitter: @OMDLeiden, of facebook: Open Monumentendagen Leiden.